Представом најмлађих „Бистричака“ , драмског студиа који води Биљана Здравковић, у Чајетини је на најлепши могући начин отворен фестивал који је са пуним правом посвећен деци. Двадесет седми пут „Деца међу нарцисима“  нуде одличан и шаренолик програм за децу и одрасле, што jе показао синоћ и препун Дом културе .

Ако је неко помислио да је представа „Код жапца Креке и зеца Зеке“ само мала, обична луткарска представа за децу   која не изискује пуно речи, покрета а ни мозгања, преварио се. То су, у мало више од 25 минута, показали мали надарени чланови Драмског студиа „Бистричак“ који су приказали да умеју да се изборе са повећим текстом, али и да сопствену потребу за играњем вешто претварају у много више. Одличан текст уметничког руководиоца Биљане Здравковић синоћ је магично  оживљен.

На питања колико дуго су спремали представу, ко им је помагао у учењу обимног текста, како је радити са Биљаном Здравковић, јесу ли имала трему, шта је глума, деца су одговарала:

Ана (6): – Осам месеци смо спремали представу. Помагали су ми мама, тата и брат.

Милада (7) :- Лепо је радити са Биљом.

Ленка (8):ДСС “Бистричак” – Биља је рекла да је све ово једна игра, да смо ми дошли овде да се играмо а не да се плашимо и да имамо трему.

Ђурђа (8):ДСС “Бистричак” – Мени се баш свидела  представа! Мало сам имала трему, а онда када сам изашла нисам више имала трему.

Вања (9)ДСС “Бистричак”: – Лепше ми је глумити него рецитовати! Биља је супер са нама, као другарица!

Вук (9)ДСС “Бистричак”: – Није строга (Биља) и баш смо лепо радили.

Милица (8)ДСС “Бистричак”: – Ја сам наратор. То је онај који препричава причу.

Лазар (7)ДСС “Бистричак”: – Биља нам је рекла да говоримо гласније, да држимо лутке усправно…

Никола (10)ДСС “Бистричак”: – Глума је слична игрању. У почетку сам имао трему, а после не…

Ресторан „Код жапца Креке и зеца Зеке“ угостио је синоћ многе занимљиве људе и живориње; у њему су се одвијали сусрети и прославе,учило се стрпљењу, љубави и другарству. Све баш онако како би требало да буде, на сцени и у животу. А и у репризи коју се публика нада да ће видети што пре.

 

 

Мирјана Ранкковић Луковић