Омладина „ЈАЗАС-а“ и ове године реализује пројекат „Коцка није игра“ који подржава Министрарство омладине и спорта. Чињеница да ризично коцкање све више узима маха код младих људи и средњошколаца, у потпуности оправдава реализацију једног оваквог пројекта.

Вршњачка едукација, саветовалиште и превенција главни су стубови активности овог пројекта који се реализује од јуна до децембра текуће године. Пројекат се реализује по други пут, а ове године новина је то што су у његову реализацију поред Пожеге и Града Ужица укључене и општине Бајина Башта и Чајетина.

У оквиру пројекта средином августа реализоваће се тродневна „Школа за вршњачке едукаторе“, у хотелу „Бели бор“ на Тари. Циљ је да се двадесет младих људи – средњошколаца оспособи да постану вршњачки едукатори на ову тему. Они ће током септембра држати предавања својим вршњацима, а у плану је да се едукује од 1.000-1.500 младих људи.

Овим пројектом биће организована и саветовалишта која ће водити обучени волонтери. Циљ рада ових саветовалишта јесте препознавања нивоа зависности што ће условити благовремено укључивање кључних адекватних лица. Пројекат је са реализацијом кренуо у јуну, а све активности биће реализоване до краја године.

Извор: ТВ 5 Ужице