Кошаркаши Златибора победом против Јагодине резултатом 79:68 прославили су улазак у Кошаркашку лигу Србије и опростили се од домаћег терена за ову сезону.

Пред пуним трибинама у дворани у Чајетини домаћи састав је дошао до 21. победе у првенству којом је преузео прво место коло пре краја. Слављеничку атмосферу употпунио је трубачки оркестар који је свирао читавим током меча, као и велико коло које су по завршетку одиграли чланови клуба и навијачи.

На самој утакмици, Златибор је имао вођство од почетка, борбени Јагодинци су држали прикључак, али нису избегли 20 пораз у сезони после које их чека испадање у нижи ранг. Најефикаснији код победника био је Милан Вулић са 25 поена (9/9 за два), док је 17 додао Петар Марић уз седам скокова, а 14 поена је уписао Александар Јевђић. Код гостију је 16 поена уписао Александар Вукосављевић, а по 15 су имали Иван Демчешен и Гордан Радуловић.

Пре меча, у име Управног одбора клуба, уручено је признање председнику КК Златибор Рајку Пелверовићу, а награду му је доделио и пријатељ клуба, Чачанин, Драган Радуловић Спиро.

Златибор – Јагодина 79:68 (23:17, 22:16, 19:21, 15:14)

Дворана: Спортски центар Чајетина; гледалаца:500; судије: Радосављевић, Рашић, Петронијевић.

Златибор: Тмушић 5, Мукановић 2 (11 ск, 5 ас), Ђуручић, Брашанац, Станисављевић 7 (7 ас), Јевђић 14, Којић, Вулић 25, Смоловић 4, Марић 17 (7 ск), Радић 5, Чорбић.

Јагодина: Радуловић 15, Милошевић 7, Вујичић 11 (9 ск), Танасковић, Ристић, Антонијевић, Богдановић, Миленковић 4, Вукосављевић 16, Демчешен 15.

Славље је по завршетку утакмице настављено у центру Чајетине, на импровизованој бини, где су се кошаркашима Златибора придружиле њихове колеге из кадетске селекције, трећепласирани тим Међурегионалне лиге Центар, као и одбојкашице Златибора, првакиње Друге лиге Запад.