Кошаркаши Златибора прекинули су низ од три пораза победивши Динамик у петом колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС). Тренер Вања Гуша и играч Богдан Ризнић верују да ће са овом победом кренути и бољи резултати у наставку првенства.

Тим из Чајетине је нанео први пораз екипи из Београда у КЛС-у резултатом 75:71,а тренер Златибора Вања Гуша похвалио је свог колегу из Динамика Владимира Ђокића јер алиби није тражио у повредама играча и тешком распореду због играња у АБА2 лиги. Златибор сада има скор 2/3 и на средини је табеле:

„Ми се нисмо предавали, можда је неко други овде размишљао да смо ми се предали, да смо лоши… Ми смо играли јако добру утакмицу и против Металца, ја уопште нисам незадовољан, играли смо добро и против Борца и ОКК Београда. Оно што новинари кажу – имали смо кризу резултата, не кризу игре и у то сам сигуран. Оваква једна победа нам је била потребна да видимо да можемо да победимо понајбољу екипу, уз Борац, у лиги. То ће нам дати додатни импулс самопоуздања. Они су бољи од нас, али  смо их ухватили овако мало рањене и много повреда имају, а Влада није кукао због тога. Са овом победом мало ћемо лакше да улазимо у следеће утакмице,“

рекао је тренер Златибора после утакмице у којој је најефикаснији био Крсто Бјелица са 18 поена, што му је најбоља партија од летошњег доласка у златиборску екипу.

„Ако ја не верујем у Крсту, не знам ко ће. Наравно да верујем у њега и сигурно да ће дати још већи допринос у следећим утакмцама,“

каже Гуша. Један од играча који су били у екипи и у прошлосезонским успесима је Богдан Ризнић, од ког се очекује доста и ове године, а у првих пет кола просечно бележи 11,2 поена уз 6,6 скокова:

„Показали смо да имамо карактер и да не треба ову екипу отписивати. Дуга је сезона, биће још оваквих утакмица. Ја верујем у моје саиграче и стручни штаб, ова екипа је доста млађа него прошле године. Треба времена, и треба бити стрпљив за овај тим. Мислим да ћемо из тренинга у тренинг, из недеље у недељу да играмо све боље. Ја се надам успеху на крају сезоне,“

каже кошаркаш Златибора. Екипа ће у следећем колу имати тешко гостовање у недељу против Новог Пазара који има само један пораз. Следећи меч код куће Златибор игра против Беовука 17. новембра.