Првенство Балкана у каратеу одржано је 24.марта у Голубцу у организацији СКУ која је члан светске WKC организације. Учествовало је преко 400 такмичара из Србије, Румуније и Македоније. КК „Мећавник“ је узео учешће са својим такмичарима, као и КК „Ариље“ из Ариља.

Из КК „Мећавник“ су учествовали: Димитрије Ковачевић који је првак Балкана у категорији млађи кадети годиште 2006/7 кате апсолутни ниво; Љиљана Милосављевић сениорке кате 4 место; Андреј Сујић млађи пионир који тренира у Сирогојну и освојио је прво место у категорији кате ниво зелени и плави појасеви. Учествовали су још и следећи такмичари који су успели да се пласирају у финала и освоје стимулативне медаље а то су: Златић Наталија, Андрић Филип, Сујић Данило и Матија Митровић . Из КК „Ариља“, чији су тренери Обрадин Ковачевић и Тамара Благојевић, пласирали су се у финала : Анђела Гордић, Милица Старчевић, Валентина Гордић и Вукашин Василијевић. Деца из овог клуба којима је ово прво велико и значајно такмичење су била  јако добра.

„Одлазак на првенство Балкана помогла је општина Чајетина и родитељ деце из Сирогојна.  Ово није први пут да општина Чајетина на челу са председником Миланом Стаматовићем помаже овом карате клуб, на чему им је КК „Мећавник“ изузетно захвалан“, каже Обрадин Ковачевић.

 

Следеће значајно такмичење је 10 Куп Мећавника који се одржава у Мокрој Гори у Дрвенграду, у организации СКУ, уз техничку помоћ КК „Мећавник“. Покровитељ турнира је професор Емир Кустурица.

Мирјана Ранковић Луковић