Промена годишњег доба донела је другачије послове за запослене у КЈП Златибор“. Током зимског периода највећи део посла односио се на уклањање снега са јавних површина, а са доласком пролећа кренуло се са прањем улица, уређењем зелених површина и припремама за садњу цвећа.

Радници КЈП „Златибор“ ових дана ангажовани су на пословима прања улица, после дуге и хладне зиме током које су коловози посути већом количином ризле. Са активностима кренуло се крајем марта, и то прво на Златибору па онда и у Чајетини. Према најавама надлежних, посао се приводи крају.

„Посао је ове године доста олакшан захваљујући набавци специјализоване машине за прикупљање ризле. Из године у годину све је више споредних улица где се посипа ризла, али успели смо да Златибор оперемо за неких десетак дана. У Чајетини радимо већ четврти дан. То за нас није никакав проблем, годинама то радимо и већ смо уходани“, каже Миломир Каљевић шеф одржавања путева у КЈП „Златибор“.

Након завршетка прања улица комуналце очекују други послови:

„Предвиђена је припрема терена за садњу цвећа коју планирамо за крај маја, због појаве „слане“. Ми одржавамо и јавне површине, па је око 1. маја планирано и прво кошење. Било је доста кише па ће трава нагло кренути да расте“, додаје Каљевић.

У оквиру пролећног уређења планирано је и поткресивање растиња на локацијама које ће предложити комунална инспекција ОУ Чајетина. И на овим пословима биће ангажован велики број радника и потребне механизације, како би варошица добила изглед какав и заслужује.

Драгана Росић