Снег инензивно пада већ неколико дана, а КЈП Златибор са својом зимском службом улаже максималне напоре да све путне правце који су у њиховој надлежности одржава проходним. Већ у јутарњим часовима сви путеви главног приоритета су очишћени, након чега се кренуло у чишћење споредних улица и оних  на периферији насеља.

Шез зимског одржавања путева КЈП „Златибор“ Миломир Каљевић каже да екипама зимске службе посао отежавају наноси снега у забаченим златиборским селима, као што је био случај у Стублу и Алином Потоку, где механизација мора да пролази по неколико пута дневно како би путне правце одржавали проходним. Интервенције прате и бројни проблеми.

„Доста је кварова што је нормално за овакве температуре и оволики снег. Али, боримо се, и наставићемо и даље тако“, каже Каљевић.

КЈП Златибор зимску сезону је дочекало спремно и може се похвалити са добро опремљеним возним парком, што видљиво побољшава рад на терену. Агрегата има у довољним количинама, мада се због константних падавина ризла подасипа повремено.

„Сада не посипамо јер када снег интензивно пада није ни уобичајено посипати,  јер се за пола сата затрпа снегом и онда је то ефекат „нула“. По престанку падавина извршићемо подасипање на оним местима где нам је и предвиђено“.

На подручју општине Чајетина, по Каљевићевим речима,  ситуација није ништа мање алармантна него што је случај у суседним општинама у којима је већ проглашена ванредна ситуација. Упркос томе задовољан је радом екипа које у овако тешким временским условима успевају да одговоре и на позиве грађана.

„То смо већ радили у Семегњеву, Јабланици, Стублу, Алином Потоку, и Шљивовици. Има много позива грађана. Све ћемо одрадити, али за све треба времена“, закључује Каљевић и апелује на суграђане да имају стрпљења, јер ће сви путни правци бити очишени, али је немогуће до свих стићи истовремено. Такође, још једном апелује на возаче да аутомобиле не паркирају на тротоарима и другим местима која за то нису прописана јер то предстваља велики проблем приликом чишћења.

Драгана Росић