КЈП „Златибор“ спремно дочекује зимску сезону. Набављене су довољне количине агрегата, припремљена је механизација а планирано је појачање и у људству. Руководилац Службе зимског одржавања путева КЈП „Златибор“ Миломир Каљевић каже да су за припреме имали довољно времена и да је задовољан свим оним чиме ова служба располаже, првенствено мислећи на припремање и ремонтовање постојеће и набавку нове механизације.

„Ми смо ове године богатији за један нови камион, раоник и посипач, што значи да ћемо посао обављати још боље него прошле године. У процедури је набавка још једне мање машине (Bobcat), која има доста разних прикључака, за рад лети и зими. Ми за сада наручујемо основна четири прикључка која ће нам бити од велике користи ове зиме. До лета ћемо набавити још прикључака“, додаје Каљевић.

Због повећаног обима посла од ове године на пословима зимског одржавања су упослени нови радници.

„Имамо пар људи више у зимској служби. На Златибору се доста гради, па се самим тим проширују улице, ради се доста нових тротоара. У нашој надлежности је све више путева у околним селима: Рожанству, Сирогојну, Алином Потоку, Јабланици, Стублу, Љубишу итд.“, наводи шеф Службе зимског одржавања, уз напомену да

и ако ће се чишћење путева и улица вршити по приоритетима, запослени у зимској служби ће се максимално трудити да сви путни правци који су у њиховој надлежности, без обзира којем приоритету припадају, буду проходни.

Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs