КЈП Златибор спремно дочекује предстојећу зиму. Према речима директора, Срђана Пантовића, предузеће располаже довољним бројем возила, као и довољним количинама ризле и соли за посипање путева.

-Као и ранијих година, на време смо се припремили за зимску сезону. Имамо укупно 18 возила у Зимској служби, као и 35 радника. Ова служба је у приправности 24 часа у периоду од 15. новембра до 15. априла. Пре неколико дана стигла су два нова трактора, очекујемо у наредном периоду и један камион 6х6, набавка је већ завршена. Такође, набавили смо 4100 тона ризле, 600 тона путарске соли, као и 15 тона калцијум-хлорида. Количине су нешто веће у односу на претходне године, тако да можемо успешно поднети и најоштрију зиму – каже директор КЈП Златибор, који је заједно са челницима Општине обишао возни парк предузећа.

Поред досадашњих путних праваца, за зимску сезону КЈП Златибор биће задужено за чишћење и четири нова: потез Сушица-Трипкова, Бранешци, правац за Кобиљу главу и за Смиљанске закосе.

Према Пантовићевим речима, приоритет за чишћење биће главне улице, а касније ће се чистити остале. Све улице ће бити очишћене најкасније у року од два сата по престанку падавина. Пантовић апелује на суграђане да не буде непрописно паркираних возила, која возачима КЈП-а представљају велики проблем, јер може доћи до затрпавања тих возила снегом.

И. Јанковић