Фудбалски камп Деки 5 трећу годину узастопно одржава се на Златибору. Док је прве године кампа Златибор био једина локација, а претходне је био домаћин заједно са Копаоником, ове године смене се одржавају и на Дивчибарама. С обзиром да је преузео кормило Црвене звезде, идејни творац кампа, Дејан Станковић, ове године ће тек у пар наврата моћи да проведе време са учесницима.

Полазници кампа радиће у четири смене, током јула и августа, а основна новина у односу на претходне године је тзв. атлетски тренинг. Тренутна епидемиолошка ситуација условила је да у свим сменама буде смањеног одзива деце, тако да се тренутно ради са тек нешто више од половине првобитно планираног броја полазника. Поготово се то одразило на децу из дијаспоре, која су претходних година чинила значајан проценат укупног броја учесника кампа.

Трудимо се да испоштујемо све што држава захтева, пре свега по питању маски и дезинфекционих средстава. Тешко је држати дистанцу, деца воле да се друже, да створе међусобни контакт, али добро је. Ове године смо укључили Невену Симић, атлетског тренера, која са њима ради неке основне вежбе око технике трчања, стабилизације кукова и стопала… Такође, додајемо и неке техничке елементе, како би камп растао заједно са полазницима, да им не буде све исто. Око 80 људи је узело ваучере за следећу годину, било је одустајања, тако да су деца углавном из Србије – каже Саша Гвоздић, главни тренер и координатор смена на Златибору.