Кадетска селекција кинеског Гвангжу Еверграндеа (играчи до 16 година) по први пут борави у Србији. Тренинге спроводе на терену златиборске „Швајцарије“. Њихова посета потврђује податке из претходног периода о порасту броја туриста који посећују Златибор не само из Кине, већ и другх земаља далеког Истока.

Кадети Гвангжу Еверграндеа на Златибору се припремају за такмичарске мечеве који их очекују наредног месеца, а из стручног штаба кажу да се, осим на физичкој припреми, ради и на тактици. Такође, истичу да су веома задовољни својим првим боравком у овим крајевима, а да им се посебно свиђа храна овог поднебља.

Гвангжу је домаћим љубитељима фудбала пре свега познат по чињеници да је у претходном периоду сениорски састав овог клуба сарађивао са бројним познатим фудбалским именима из Европе (Фабио Канаваро, Марчело Липи…), што на терену, што на клупи, а међу њима је и Драган Стојковић Пикси. Иако истичу да је фудбал у Кини популаран у одређеној мери, кажу да то није ни близу оне слике каква се у Европи стиче због значајних финансијских средстава која Кинези улажу у ангажовање иностраних појачања.