Горана Султановића, који је идејни творац, али и стуб реализације шеснаестогодишњег уметничког пројекта који је изведен пред очима публике више од 600 пута, променивши доста имена настао је као кабаре „Три ратна друга“ сада већ давне 1999. године, затим су се смењивали „Путуј Европо“, „Ја певам свој блуз“… представиће се у понедељак 29. јуна од 20 часова и публици у Чајетини. Нема два иста кабареа, јер се репертоар увек разликује, али је суштина иста, а сваки од назива кабареа преузет је из стихова Панонског морнара, чије песме и иначе чине једну од окосница програма.

Султановића, иако на малим екранима, великим платнима и даскама које живот значе континуирано ради од краја шездесетих, најшира јавност препознаје највише по гласу. Пријатне дубине, лепе боје, савршене дикције, примерене интонације. Отуда није чудо да су неке од његових најлепших улога оне у којима је наратор, да у свом кабареу рецитује, казује и пева и да су његовим гласом обојене и многе рекламе.

Султановић је познат по оном некадашњем београдском духу, какав постоји још само у причама, чији је центар била његова Чубура, а један од гуруа чувени Преле. Иако је рођењем Земунац (где је на свет дошао 23. августа 1947), Султановић је свом чубурском локалпатриотизму остао веран и у професионалном смислу. Одабрао је по завршетку студија и након првог ангажмана у Народном позоришту, Београдско драмско позоришта на Црвеном крсту, за своју матичну глумачку кућу, у којој је неко време био и управник.