ЈП „Путеви Србије“ саопштило је данас да се саобраћај на државним путевима у земљи одвија отежано због лоших временских услова и нових снежних падавина, појаве местимичне поледице и магле.

Како се наводи у саопштењу, 1.800 путара са свим расположивим машинама и камионима за посипање и чишћење снега је на терену 24 часа, чинећи све да се саобраћај неометано одвија.

Посебна пажња при организацији зимског одржавања државних путева 1. и 2. реда поклања се мосту „Газела“, превоју Бубањ поток, Бегаљичком брду, превоју „Мечка“, Честобродици, Златибору, Попадији, Тресибаби, Светињи, успону Рушањ и Рудник на Ибарском путу, превојима на Фрушкој Гори (Иришки Венац и Банстол), мосту Бешка, превоју Јарам на путу Брзеће – Копаоник и другим, саопштено је из ЈП „Путеви Србије“.

Државни путеви трећег приоритета, односно Ц категорије одржавања (локални и сеоски путеви), чисте се тек пошто се у потпуности очисте државни путеви првог и другог приоритета односно А и Б категорије одржавања.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да без преке потребе не крећу на пут, а ако крену, да обавезно имају зимску опрему и ланце у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине и исту прилагоде условима на путу.

 

Извор: Вечерње новости