У понедељак, 16. априла биће отворена заједничка изложба скулптура аутора Драгана Димића и Видана Николића. 

Видан Николић
Рођен је 1947. године у селу Заовине (код Бајине Баште), доктор је филолошких наука, прозни писац и самоуки вајар. Поред стручних књига из науке о језику, пише приповетке и романе. Скулптуре ваја од материјала које проналази у природи, најчешће од корена дрвета или камена сраслог у корену дрвета.
Самосталне изложбе скулптура:
– Галерија „Огњиште“, Источно Сарајево (Босна и Херцеговина), 2002
-Универзитет „Константин Филозоф“, Нитра (Словачка), 2012
– Универзитет „Марија Кири-Склодовска“, Лублин (Пољска), 2017
– Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“, Чајетина (Србија), 2017
Излагао је на колективним изложбама у Београду, Ужицу, Шапцу, Прибоју, Ариљу, Косјерићу, Подгорици, Будви, Крагујевцу. Такође, учестовао је на ликовним колинијама у Ужицу-Сирогојно и Злакуса, Врању, Трнави и Прилепцу.

Драган Димић
Рођен је у Црној Трави 1953. године. Средњу школу за примењене уметности „Ђорђе Крстић“ завршио је у Нишу. Педагошку академију, ликовни одсек, завршио је у Скопљу 1974. године. Исте године примљен је на другу годину Факултета ликовних уметности у Београду, а дипломирао 1978. у класи професора Милоша Бајића. На истом факултету завршио је постдипломске студије код професора Славољуба Чворовића. Члан је УЛУС-а од 1980. године. Имао је 75 самосталних изложби и преко 300 жирираних колективнох изложби у земљи и иностранству. Учестовао у раду на 76 ликовних колонија широм Србије. Добитник је 9 награда и признања.