У наставку активности везаних за фестивал „Деца међу нарцисима“, данас су се у парку дружила деца из вртића са својим другарима из нижих разреда ОШ „Димитрије Туцовић“. Заједно су се такмичили у помало заборављеним играма као што су: кликери, школица, натезање конопца, а било је и незаобилазних игара са лоптом.

Дечји вртић „Радост“ из Чајетине је у свој програм уврстио и активности у којима се деца из вртића друже са децом млађег узраста основне школе. Дан за такво дружење је био данашњи дан, а све у оквиру фестивала посвећеног најмлађима, „Деца међу нарцисима“.
„Мало су помешане традиционалне игре:ластиша, школице, кликера…, и неки други спортови, нпр. фудбал… радимо у сарадњи са Спортским центром и њиховим тренерима. Те игре јесу помало заборављене зато што ове генерације расту и уз неке друге играчке и други вид играња . Те игре: кликери, ластиш, школица, јако су добре за развијање крупне и фине моторике, уопште за тај физички развој. У почетку се деци учини необично, али их брзо прихвате и радо се играју тога,“ каже Мирјана Јелисијевић Лончар, психолог Вртића.6

У исто време на Златибору деца предшколског узраста су се такмичила у бацању макета авиона. Деца у сеоским месним заједницама су се такође дружила кроз игру са школарцима, а малишанима у ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ дечји стоматолог ће одржати предавање о здрављу зуба и оралној хигијени.

Мирјана Ранковић Луковић ,www.zlatiborpress.rs