Поводом Светског дана писмености Дино парк на Златибору је покренуо акцију „Књига теби на дар“. Ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине су са својим наставницом српског језика и књижевности посетили парк и донели књиге које ће бити поклоњене деци која се налазе на лечењу у болницама.

Хуманитарна акција коју је покренуо Дино парк има двојаки циљ: да деци која су на лечењу у болници улепшају тренутке које проводе тамо, а са друге стране да им укаже да су књиге својеврсна врата у један другачији свет, пун спознаје, авантуре и забаве.

„Можда је најбитније, у склопу ове акције, што су деца послала најбитнију поруку, а то је – да  што више људи  треба да чита, да се образује и да деца схвате књигу као свог пријатеља,“ рекла је Славица Србиновска, ПР Дино парка.

„Волимо овакве акције и увек ћемо се радо одазвати оваквом позиву, а нарочито нам је драго што смо данас овде, на Дан писмености, да поделимо књиге са вама и да позовемо да се што више чита, да афирмишемо читање, јер књига је ипак најбољи друг и мислим да деца то још увек знају. То је јако важно, а на нама је да их што чешће подсетимо на то“, нагласила је  Марија Вуловић, наставница српског језика.

Из Дино парка су се на прикладан начин захвалили деци која су ову хуманитарну акцију схватила веома озбиљно. Ова  акција  имала је одјека у јавности, па су у суботу и други посетиоци пожелели да одвоје део свог времена и да се на Светски дан писмености укључе у ову племениту акцију. Међу њима било је и оних најмлађих који ће значење свог геста постати свеснији када у школским клупама, учећи слова, у књизи открију нови, шаренолик и велики свет.

Мирјана Ранковић Луковић