Корисницима Дневног боравка „Зрачак“ један наизглед уобичајен дан улепшао је одлазак у куповину, где су захваљујући ваучерима добијеним од Златиборског Еко аграра обновили обућу и гардеробу. Овај хумани гест донео је срећу и осмехе на лицима деце, која су за себе одабрала скромне поклоне.

Као и свако дете, одлазак у куповину обрадовао је и кориснике Дневног боравка „Зрачак“, који су заједно са својим васпитачима и дародавцима посетили радњу „Планета спорт“ на Златибору. Пажљиво су бирали одећу, обућу, ствари за школу…, све у складу са њиховим потребама и скромним жељама. Ова активност спроведена је захваљујући тиму Златиборског Еко Аграра који је приликом организовања Фестивала добрих укуса (одржаног 5. августа на Златибору) сав приход од продаје ваучера употребио у хуманитарне сврхе.

„На Фестивалу је прикупљено око 100 000 динара. За сву децу из Дневног боравка „Зрачак“ набавили смо ваучере вредности по 6 500 динара. Неки су у куповину кренули са нама, a деца која нису сада ту ваучере су добили на руке, па у куповину могу да оду са својим родитељима“ рекла је Милица Милутиновић из Златиборског Еко аграра.

Покретачима ове идеје захвалила се координаторка услуге Дневног боравка „Зрачак“ Марина  Кутлешић, истакавши да са Еко аграром имају одличну сарадњу:

„Они су наши велики пријатељи и често нас посећују. Држе радионице нашим корисницима, редовно се одазивају на наше приредбе, тако да желим да им се захвалим на свему, посебно на овом лепом хуманом гесту.“

Са оваквом праксом Златиборски Еко аграр наставиће и у наредном периоду. У знак захвалности, њиховим представницима корисници Зрачка уручили су пригодан поклон, у нади да ће поново бити  прилике за оваква дружења. Упутили су захвалност свима који на било који начин помажу рад Дневног боравка, јер то им омогућава да свакодневне активности употпуне новим садржајима:

„Веома често наше кориснике водимо у обилазак туристичких дестинација. Идемо на излете, у луна парк, на сладолед, кокице… Све то улази у нашу свакодневницу, а ми се трудимо да им улепшамо сваки дан“, додаје координатрка услуге Дневног боравка.

Драгана Росић