Као и претходне године, „Хилс ап“ фестивал креће од нултог дана, а то је 14. јул који су организатори осмислили као хуманитарно вече на којој ће, поред пратећих бендова, наступити ГЕНЕРАЦИЈА 5 . Приход од продатих улазница намењен је хуманитарној организацији „Подржи живот“.

Све је спремно за 3. музички фестивал „Хилс ап“ који се одржава на златиборском Тић пољу. Конкурси који су претходили главним дешавањима, завршени су па су додељене награде за најбољу фотографију, одабрани су демо бендови који ће наступати као предгрупе најбољим музичким бендовима, а осмишљена су и нека нова дешавања.

„Програм Фестивала званично пшочиње у четвртак, 14. јула са дневном журком коју зовемо загревање за „Хилс ап“ и позивамо све да искористе ово лепо време и да дођу на Тић поље у 17 часова“, каже Софија Павловић Луковић председница ОУ „Сердар“. „Увече од 21 час наступиће „Генерација 5“. Ове године су организатори решили да подрже живот и фондацију Сергеја Трифуновића тако да сав новац од те вечери се уплаћује на рачун фондације „Подржи живот“.“

Због великог броја продатих комплета карата, организатори су приморани да лимитирају број улазница на самом улазу на Фестивал. Цена дневне карте је 700 динара, а комплет карата се може купити за 2000 динара.
„Мени је јако драго да смо успели да са Општином и ТО Златибор обезбедимо свим нашим суграђанима цену карте од 500 динара за сва три дана која се може купити у Кафе бару „Оаза“ у Чајетини.“

13606854_903109856465865_8183816338156858624_n

Свако вече програм почиње од 20 часова наступима демо бендови који су изабрани конкурсом. Ове године доста бендова јавило се и из земаља у окружењу, тако да је организатор проширио број оних који ће наступати.Што се тиче главних музичких група,петак је резервисан за Дел арно бенд, Гоблине, Хладно пиво , субота за Електрични оргазам, Дарка Рундека, Ритам нереда, недеља за Дивље јагоде, Београдски синдикат и група коју органиозатори чувају као изненађење. Свако вече ће и на другој бини , под називом „Хаос у шуми“, наступати млади ди џејеви забављајући љубитеље ове врсте музике, а преко дана одржаваће се пратеће забавне и атрактивне игре као што су: планинарска оријентација, баскет 3 на 3 („Краљеви планине“), авантура парк и такмичење у пејнт-болу. О свему се детаљно можете обавестити на страници „Хилс ап“.

Организатори „Хилс ап-а“ су Омладинска удружења „Сердар“ и „Е зона“ уз помоћ ТО Златибор , а под покровитељством СО Чајетина.

Мирјана Ранковић Луковић, www.zlatiborpress.rs