Туристичка организација Златибор након успешног наступа на сајму туризма у Бања Луци наставља са промотивним активностима у региону. У петак, 17. маја предстојећа летња сезона најављена је у Херцег Новом одакле традиционално на Златибор долази велики број туриста. ТО Златибор најпре је на презентацији за медије и турооператоре представила туристичку понуду планине, а затим је на тргу Николе Ђурковића у центру Херцег Новог организована промоција уз традиционалне игре златиборског краја, дегустацију гастрономских специјалитета и домаће ракије.
Презентацији Златибора у Херцег Новом, поред великог броја представника медија и туристичких агенција присуствовао је и конзул Републике Србије у Херцег Новом господин Зоран Дојчиновић.

Становници Херцег Новог и околине, као и туристи који су на црногорском приморју у већ у великом броју, били су веома заинтересовани за забавне садржаје, понуду активног туризма и могућност одмора у златиборским селима. Уз добар залогај и фолклор који је привукао велику пажњу сви
присутни на тргу информисали су се о ценама хотелског и приватног смештаја, понудом туристичких агенција и садржајима који употпуњавају туристичку понуду најпосећеније српске планине.

Извор: Туристичка организација Златибор