Првог дана Сајма грађевинарства у оквиру изложбе Србија будућности, директорка ЈП – Голд гондола Златибор- имала је прилику да представи најзначајнији пројекат општине Чајетина и региона, Златиборску златну гондолу. Међу београдским пројектима у области грађевинарства гондола је нашла своје место у пројектима будућности јер даје немерљив допринос у промоцији Златибора и целе земље. Истовремено генерише и нове инвестиције што нам даје за право да очекујемо убрзани напредак Златибора. Бојана Божанић истакла је да ће радови на најдужој панорамској гондоли на свету ускоро почети.

gondolasajamТоком Сајма грађевинарства, штанд ЈП Голд гондола Златибор посетили су партнери из конзорцијума за изградњу панорамске гондоле на Златибору. Том приликом одржан је кратак састанак и представљене активности за наредни период. Разговарало се о решавању имовинско-правних односа на траси гондоле и прогресу на том пољу. Очекује се подношење захтева за дозволу за све 3 станице током наредне недеље. Од понедељка на терену су геометри и наставља се обележавање трасе.

Предстоји  обилазак опреме и провера стања у складишним просторима, као и разговори са представницима ЈП „Србија шуме“ ради прибављања сагласности за израду приступних путева до стубних места. Изражена је заједничка воља да се што пре је могуће крене са реализацијом пројекта на терену.

Извор: www.goldgondola.rs