После тек нешто више од месец дана по остварењу највећег успеха у 75-годишњој историји клуба, фудбалере Златибора очекује дебитантски наступ у Линглонг Суперлиги Србије.

Чајетински састав ће у 1. колу нове сезоне гостовати екипи суботичког Спартака Ждрепчева крв (петак, 19 часова) у једном од два меча који ће отворити ново издање такмичења. У истом термину састаће се два клуба који ће играти квалификације за европска такмичења, ТСЦ (за који наступа још један Чајетинац, Филип Бабић) и Војводина, док ће сат касније истог дана играти Младост Лучани и Јавор.

Златибор је у оквиру припрема за Суперлигу токо јула одиграо седам мечева, од којих један управо са Спартаком, у којем су поражени са 3:2. Тренер Чајетинаца, Предраг Ристановић, током припрема је истакао да ће његов тим и поред тога што је у Суперлигу ушао као првопласирани састав и најбоља одбрана Прве лиге, у најјачем рангу морати да игра много боље како би осигурао опстанак.

-Суперлига је квалитетнија од Прве лиге Србије бар за 30 – 40% тако да морамо и ми бити јачи барем за толико како би на време осигурали опстанак. Много ће бити изједначених екипа, биће доста неизвесних утакмица. Као и увек, зна се да су фаворити у овом првенству Звезда и Партизан, евентуално Војводина. Имамо отприлике три ранга екипа у Суперлиги, где ће по мени око 15 екипа бити на истом нивоу. Значи, све је на нама, нашем тренингу, раду и играма – изјавио је тренер Златибора.

(фото: архива)