Слично као и на недавно одржаном средњошколском турниру, екипе из Пожеге оствариле су дуплу победу на Окружном турниру основаца у фудбалу, одржаном у дворани Спортског центра Чајетина.

У конкуренцији девојака ученице ОШ Петар Лековић из Пожеге најпре су савладале екипу из Косјерића са 7-0, потом са 5-0 тим ОШ Ратко Јовановић из Ариља да би у финалу са 4-1 надиграле састав ОШ Краљ Петар Други из Ужица.

Код мушкараца је виђен веома узбудљив турнир који је, како приказаном игром, тако и атмосфером на трибинама превазишао оквире овог такмичења. Домаћи тим, ОШ Димитрије Туцовић био је на добром путу да освоји прво место, али су у финалу ипак морали да честитају екипи ОШ Петар Лековић из Пожеге.

Чајетинци су најпре савладали Нову Варош са 8-1 (Ћировић 2, Жунић 2, Шишовић 2, Раденовић), потом су са два гола Милисава Ћировића победили Косјерић, а 1/2 финале са екипом  Прибоја по динамици је могло да се мери са мечевима искусних екипа из професионалних рангова малог фудбала. У мечу са великим бројем преокрета, који је у регуларном делу завршен 5-5, Чајетина је после пенала славила са 3-1.

У финалном мечу, уз такође велики број преокрета, Пожега је славила са 4-3, искористивши казнени ударац на минут пре краја.

За Чајетину су наступали Срећко Туцовић, Милисав Ћировић, Павле Томић, Ратко Шишовић, Марко Шалипуровић, Миленко Жунић и Лазар Раденовић. Тренер је био професор физичког васпитања Стеван Стојановић.

Најбољи стрелац турнира био је Владимир Колашинац (Прибој).

Мушкарци:

Косјерић – Пријепоље 5-3

Чајетина – Нова Варош 8-1

Прибој – Ариље 8-2

Бајина Башта – Пожега 0-4

Сјеница – Севојно 2-5

Косјерић – Чајетина 0-2

Пожега – Севојно 3-1

Прибој – Чајетина 5-5 (1-3 у п.)

Пожега – Чајетина 4-3

Девојке:

Прибојска бања – Пријепоље 2-2 (2-1 у пеналима)

Пожега – Косјерић 7-0

Ужице – Прибој 3-1

Ариље – Пожега 0-5

Пожега – Ужице 4-1