Савет за едукацију и одрживи развој формиран је при основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини у оквиру пројекта „Модел циркуларне економије у служби заштите животне средине“.

Чланови новоформираног Савета биће представници свих образовно – васпитних установа на територији општине Чајетине, комуналног предузећа, медија, Зеленог савета при општини и удружења грађана Златиборски круг које је и носилац пројекта „Модел циркуларне економије у служби заштите животне средине“.

„Ми смо се базирали на одрживи развој и едукацији заједно зато што на територији општине Чајетина већ имамо две успешне еко школе, то су ОШ „Димитрије Туцовић“ и ОШ „Миливоје Боровић“ које кроз низ својих еколошких активности у оквиру еко школе имају већ велике резултате када су одрживи развој и екологија у питању. Едукација је јако важна зато што сматрамо да је најбоље када се у основном образовању од предшколског и у средњем образовању анимирају ученици да допринесу одрживом развоју,“

каже Јагода Јеремић, асистент координатора на пројекту. На округлом столу за председника Савета изабрана је директорка школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини Милка Васиљевић, а прве активности обухватиће правне детаље о формирању Савета. Ово тело имаће сарадњу са осталим институцијама које се баве темама екологије на нивоу општине, а пре свега са школама.