Фудбалери Златибора почели су припреме за пролећни део такмичења у Првој лиги Србије окупљањем на стадиону Швајцарија. Тренеру Предрагу Ристановића јавила су се 22 фудбалера, међу којима има и нових лица, а измењени састав покушаће да настави са добрим резултатима уз првог дела сезоне.

Екипу Златибора после најуспешније године у клупској историји поново ће водити Предраг Ристановић, који је пре годину дана и сео на клупу. За разлику од стручног штаба који остаје исти играчки кадар је претрпео значајне промене. Поред  Дејана Видића који је прешао у Црвену звезду, отишли су и Владимир Ћировић, Алекса Вујић, Горан Поткозарац, Стеван Радуловић, и Ђорђе Михаиловић. Неколицина нових играча је била на првом тренингу, али јиш увек нису дефинитивно чланови четвртопласиране екипе Прве лиге Србије.

Прво појачање са потписаним уговором је 23-годишњи Милан Милановић који је са тренером Ристановићем већ сарађивао у ужичкој Слободи. Задњи везни из Бајине Баште је дошао као слободан играч после шест месеци паузе, а претходни клуб му је био Јавор.

„Срећан сам што сам дошао у нови клуб. Златибор већ годину, две има добре резултате и добре услове. Надам се да ћемо са успоном наставити и ове полусезоне. Клуб има амбиције да буде у врху и да уђе у Суперлигу. Једноставно, клуб је добар, на добром је гласу. За мене ће овде бити доста напретка и, требало би да буде све како треба. Са тренером Ристановићем сам у Слободи имао добру комуникацију, добру сарадњу, утицало је што се добро познајемо. Могу рећи и да сам његов ђак, он ме је увео из омладинског погона у Слободу. Малтене ме је створио као играча, ја ћу се потрудити да оправдам његова очекивања и поверење уораве клуба,“

каже Милановић. С обзиром да је на стадиону Швајцарија велики снег, екипа ће у првим данима радити у дворани, теретани и у природи. Златибор би требало да пре одласка на две недеље у Игало другог фебруара одигра две пријатељске утакмице –  са Јавором у Ивањици (26. јануар) и Првом Искром Барич у Лазаревцу (30. јануар). Златибор је тренутно на четвртом месту Прве лиге Србије са 44 бода, а наставак сезоне почиње 16. марта.