Сениорски састав ФК Чајетина увелико је кренуо са припремама за пролећну полусезону Златиборске окружне лиге. Тим тренера Дарка Видића први део првенства окончао је на 5. месту (скор 7-4-4), са 25 освојених бодова, девет мање од другопласираног Перућца. У првој утакмици наставка такмичења очекује их гостовање Јежевици (првенство се наставља половином марта). Чињеница да је тек позни зимски период донео обилне снежне падавине приморава екипу на рад у затвореном, пре свега кроз тренинге у хали.

Изузев пожешких тимова, мислим да нико од нас преосталих неће потпуно спремно дочекати наставак лиге. Ове седмице смо требали да одиграмо први контролни меч са Омладинцем из Здравчића, али снег и вода онемогућавају одигравање утакмица. Имамо два-три тренинга седмично, уз термине у којима појединци упражњавају рекреацију, нека фудбалска норма се свакако испуни-каже тренер Видић

У паузи је клуб претрпео и измене у играчком кадру, мада ни ту није било без пехова.

У тим се вратио Обрен Радишић, који је у прошлој полусезони био најбољи стрелац Криве Реке у Општинској лиги. Међутим, он је практично на првом тренингу повредио прст, с обзиром да ће паузирати неколико седмица, дефинитивно неће бити спреман за сам почетак лиге. Осим њега, у клуб су дошли голман Марко Јовановић, затим некадашњи играч Златибора и Дорћола, Дејан Филиповић, као и млади задњи везни Срђан Филиповић, доведен из омладинског погона Златибора. Једини одлазак је Видоје Луковић, који је прешао у Пријепоље.

Амбиције клуба за наставак сезоне су да се покуша пробој до прве три позиције, с обзиром да би тај пласман од наредне сезоне могао донети улазак у Зону Морава, коју ће од наредне године чинити клубови из чачанског и златиборског округа. Према Видићевим речима, клуб у прва четири кола има нешто лакши распоред, а у 5. колу их очекује дерби и гостовање водећем Златару.

Такође, млађе категорије ФК Чајетина иза себе имају успешан зимски период, са неколико одличја на турнирима широм Србије. У квалификационом циклусу за СОС Лигу будућих шамиона све генерације клуба налазе се међу прве четири екипе у својим годиштима. Крајем марта, првенство ће наставити и петлићи (који наступају за ФК Златибор).

(фото: архива)