Фудбалери Чајетине, са клупе предвођени новим тренером, Драганом Вујовићем, претходне седмице су започели припреме за пролећну полусезону Златиборске окружне лиге. Пред њима је недавно зацртани циљ, који је јасан – борба за пласман у виши ранг такмичења. У складу с тим, екипа је значајно појачана у зимској паузи, довођењем неколико имена која се, поготово за овај ранг такмичења, могу сматрати капиталним појачањима. Ту су некадашњи капитен Златибора, Жељко Станић, затим Марко Костадиновић и Дејан Филиповић, као и неколико повратника.

Свакако да имамо неколико значајних појачања у односу на прошлу полусезону. Екипа је озбиљнија… Да ме неко не схвати погрешно, мој претходник Немања Кутлешић је веома добро радио, али тај тим није имао овај потенцијал. Имамо квалитет за виши ранг, момци раде добро, сви они знају да играју фудбал, само им треба вратити мало снаге и озбиљности. Само тако можемо доћи до циља који је управа клуба поставила пред нас, а то је 2. место у лиги и самим тим бараж за виши ранг – каже тренер Вујовић, додајући да не сматра оптерећењем чињеницу да је тим преузео на половини сезоне, док су у међувремену стремљења клуба виша него јесенас.

Изазова се не бојим, рад у овом спорту ми није стран. Прте двадесетак година сам увео ФК Златибор у Српску лигу. Ово је окружна лига, не потцењујем никога, али мислим да ова екипа заслужује најмање зоски ранг такмичења. Немања Кутлешић воли да ради, ја ћу га усмерити и он ће вероватно наставити да ради овај посао после мене. Ја сам доста дао фудбалу, а практично нисам ништа од фудбала добио заузврат (смех). Остаћемо заједно док не завршимо оно што смо зацртали, па ћемо видети за даље.

Према речима шефа струке, са припремама се кренуло седам дана касније него што је планирано, с обзиром да време диктира све. Ове седмице играчи ће највероватније кренути са тренинзима напољу, а до почетка пролећне полусезоне (10. март) у плану је одигравање четири или пет контролних утакмица. С обзиром да нема много времена за додатно уигравање екипе, тренер Вујовић каже да ће акценат бити на физичкој припреми играча.

И. Јанковић