Фудбалери Чајетине окончали су 2018. годину победом на гостовању у Бајиној Башти. Екипа Вишесаве савладана је са 2-0, головима Филипа Лазаревића и Бранка Божовића. Претходно је са 4-1 савладан Лауш, у мечу у којем се тренер-играч Немања Кутлешић два пута уписао у стрелце, а голове су постигли и двојица најбољих стрелаца тима ове јесени, Бранко Радовић (12 голова) и Бранко Цветић (10 голова), док је Мирослав Гукић са своја два гола донео тријумф над екипом Савинца (2-0). Утисак успешне завршнице полусезоне донекле је покварио убедљив пораз на гостовању екипи Перућца (6-1).

С обзиром на све што нас је пратило у претходном периоду, место на којем се тренутно налазимо је реално, али није довољно за нешто чему стремимо. Остаје горак укус због три пораза која смо доживели. Можда можемо наћи оправдање за пораз од Јасена (1-4), због касног почетка припрема и некомплетне екипе, као и за неуспех на гостовању у Косјерићу (2-3) у веома добром и узбудљвом мечу, али за пораз од Перућца (1-6) нема оправдања. Озбиљној екипи, у какву желимо да израстемо, то не сме да се дешава. С друге стране, клуб никада није имао овако успешну полусезону, тако да морамо бити задовољни. Афирмисали смо неке нове играче, неке старије полако „враћамо у живот“, па могу слободно рећи да смо за неколико месеци рада постали много озбиљнија екипа. И пуно ми је срце због тога – каже тренер ФК Чајетина, Немања Кутлешић.

Иако тек предстоји још 14 утакмица пролећне полусезоне, скоро је па извесно да је екипа Јасена из Бродарева тешко достижна на водећој позицији (свих 14 победа). Са девет бодова мање на деоби 2. места налазе се Црнокоса и екипа Чајетине, с тим да састав из Косјерића има бољу гол разлику.

Амбиције су нам и даље исте, виши ранг. Иако је Јасен на девет бодова испред нас. ми се не предајемо. Друго место вероватно доноси бараж за виши ранг, тако да нам такмичарског мотива свакако неће недостајати. У плану нам је довођење неколико озбиљних појачања, а велика жеља нам је да вратимо неке играче са територије наше општине. Период привикавања је свакако иза нас, па се надам да ћемо на пролеће играти још лепши и бољи фудбал и да ћемо тиме привући више публике. ФК Чајетина је то свакако заслужила својим радом у претходном периоду. 

Занимљиво је истаћи да у овој полусезони Чајетинци нису забележили ниједан нерешен резултат- имали су 11 победа и три пораза.

Моја визија фудбала је нападачка, трудим се да моја екипа игра офанзивно. Делимично због тога, као и због чињенице да смо у првенство ушли без довољног броја дефанзиваца, те смо морали да импровизујемо, гол разлика нам је 42-22. Напад нам је свакако бољи део тима, али мислим да су се момци који су играли на позицијама у одбрани добро снашли и испунили моја очекивања, с обзиром да су они били изнуђена решења за та места у тиму. Зато ћемо настојати да управо дефанзивни део тима највише појачамо током зимске паузе. 

И. Јанковић

(фото: Спортски савез Чајетина)