У наредна два дана (петак и субота) на Тић пољу ће се одржати такмичења ФИС Балкан Купа у скијашком трчању у сениорској конкуренцији. Почетак програма за оба дана заказан је за 10 часова. У петак ће се одржати трка на 5 км у женској конкуренцији, а потом на дупло дужој деоници код мушкараца (10 км), док су за суботу заказане трке на 5 км у обе конкуренције. Организатор ове манифестације је СК Звезда са Златибора, уз подршку Скијашког савеза Србије, а према речима председника овог клуба, Јанка Илића, радови око уређења стазе протичу у најбољем реду.
Урадили смо све што смо планирали, стаза ће бити идеална, а можемо се похвалити тиме да ће на овом такмичењу учествовати смучари из пет земаља. Осим из Србије, ту су такмичари из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Чилеа. Очекујемо око 70 такмичара, све екипе ће доћи у најјачим саставима и свима ће ово таакмичење бити добра увертира пред Светско првенство у Шведској. Што се тиче нашег клуба, искрено се надам да ће Ања Илић узети једну од медаља, мислим да Србија одавно није имала таквог такмичара који је омладинац, а може равноправно да се носи са сениорима – каже Илић.
Ања Илић недавно се вратила са два престижна међународна такмичења – Зимског олимпијског фестивала младих (EYOF) и Првенства света за јуниоре и млађе од 23 године, које је одржано у Казахстану. Са ових такмичења, осим позитивних утисака, Ања је донела и норму за Олимпијске игре младих (YOG) у Норвешкој, до којих је остало нешто мање од 100 дана. Тиме је остварен један од два њена зацртана циља за ову сезону. Други је силазак успод 200 ФИС бодова.
Искуство је веома добро, с обзиром да сам први пут учествовала на ЕЈОФ-у, а још боље је било у Казахстану, јер сам оствареним пласманом обезбедила норму за Олимпијске игре младих. Очекујем да на предстојећем Балкан Купу освојим неко од прва три места и тако и дефинитивно потврдим норму и сигурно обезбедим учешће на Олимпијским играма младих – истакла је Ања.
Према речима Јанка Илића, Ањини резултати на овим такмичењима имају велики значај, с обзиром да је на ЕЈОФ-у, по први пут неки такмичар из Србије остварио бољи пласман од колега из Босне и Херцеговине и Бугарске, док је наступ у  Казахстану био круна њеног досадашњег рада. Ањин резултат донео је нашој земљи 21. место, а њиме је себи обезбедила место међу 40. такмичара који ће представљати нашу земљу на Олимпијским играма младих.