У Дому културе у Чајетини за среду 5. децембар Спортски центар Чајетина спремио је филмски дан са две пројекције.

У 18:30 почиње анимирани филм Гринч о чувеном. Прича о необичном мрзовољном цинику који креће у мисију да украде Божић, а чије се срце до краја те авантуре мења захваљујући необузданом духу девојчице која верује у Божић и чаролији празника. Духовит, топло и визуелно очаравајући филм причаће нам универзалну причу о празничном духу и несавладивој снази оптимизма. Гринч живи усамљеничким животом у својој пећини, а једино ко му прави друштво је његов верни пас, Макс. Пећина је препуна изума и иновативних справа које задовољавању његове свакодневне потребе, а једино када среће своје суседе јесте када остане без хране и мора да иде до града у набавку.

И сваке године, пред Божић, Гринча све више и више нервира све већа и светлија и гласнија празнична атмосфера. Када град објави да је у плану украшавање три пута веће јелке него до тада, Гринч схвата да је једино шта му преостаје како би себи обезбедио мало мира и тишине, да украде Божић. Како би то извео, решио је да се маскира у Деда Мраза.

Гласови: Милан Тубић, Мина Лазаревић, Небојша Илић, Зоран Кесић.

Најгледанији домаћи филм  у последњих неколико година Јужни ветар биће приказан у 20:30 часова. На претходној пројекцији овог остварења у Дому кулутре у Чајетини 16. новембра одзив публике је био веома велики, а ново приказивање показује изразиту популарност последњег филма Небојше Глоговца.

Радња филма прати  живот Петра Мараша, припадника београдске аутомобилске мафије . Он напушта родитељски дом и са догогодишњом девојком Софијом се усељава у свој нови стан. Клан чији је припадник, а којим управља искусни ,,Цар“ , добро „ради“ . Посао је уигран, новца има довољно за све, а полиција им не прави проблеме. Све ће се то променити када се Мараш случајно замери бруталном нарко клану.

УЛОГЕ: Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Драган Бјелогрлић, Небојша Глоговац, Милош Тимотијевић, Јована Стоиљковић, Срђан Тодоровић, Богдан Диклић, Александар Берчек, Христо Шопов, Иваило Захариев.