Пројектни тим Европски дневник, позива све средњошколце и њихове наставнике да се пријаве на овогодишњи конкурс најбољих литерарних, видео, фото или ликовних радова. Награда за овогодишњег победника је пут од 7 дана у три земље ЕУ било да се ради о индивидуалном победнику или о целом тиму учесника. Конкурс је отворен до 21. фебруара следеће године.

Већ трећи пут за редом у нашој држави отворен је конкурс Европски дневник од стране Европске уније. Овај конкурс отворен је за све средњошколце и њихове наставнике до 21. фебруара 2019. године. Оно што средњошкоцима може бити најзанимљивије је награда која укључује седмодневно путовање у три државе Европске уније, у мају 2019. године.

„Ђаци и наставници могу да поднесу своје радове у оквиру четири ктегорије: ликовна, литерарна, фото и мултмедијална. Постоје различите пропозиције конкурса, и они могу да поднесу индивидуални или тимски у оквиру тих категорија, односно њихови радови треба да одговоре на неколико тема: „Европска унија и ја“, „Европска униј и Србија“, „Здрави стилови живота“, „Чувајмо животну средину“, „Активно грађанство“ и „Превенција насиља““, рекла је Јелена Божичковић из Пројектног тима „Европски дневник“.