Овај Видовдан Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ је обележила у COVID19 окружењу. Значајан датум  обележили су свечаном Е-АКАДЕМИЈОМ. Била је то прилика на подсећање шта је урађено, као и представљање  нове ВИРТУЕЛНЕ ГАЛЕРИЈЕ. Овим путем Библиотека се захвалила свима који су у протеклој години били уз њу. Посебну почаст учинило им је признање за WEB БИБЛИОТЕКУ 2020. којим их је одликовао Интернет клуб Србије. Детаљно о томе на линку

Важан део рада ове установе су програмске делатности јер тако једна установа живи и обезбеђује богат културни живот својој средини. „Ми смо се потрудили да тих манифестација буде што више.Наставили смо да организујемо изложбе широм Србије на којима презентујемо знамените историјске личности и културну баштину нашег краја. Наша библиотека је у 2019. години била веома успешна и на пољу издавачке делатности. У издању библиотеке изашле су три књиге,“ каже директорка Библиотеке, Снежана Ђенић.

Уз захвалнице,  ове године додељена је и  књига „Неимари туризма златиборског“, аутора Милисава Р.Ђенића, која је изашла у издању библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“.

Добитници захвалница су:

Ирена Палечек Радмановић, академска сликарка из Београда

Јелена Митрашиновић, директорка Предшколске установе „Радост“ из Чајетине

Основна школа „Миливоје Боровић “ из Мачката

Милијана Никић, дугогодишња сарадница из Фото студиа Никић из Чајетине

Традиционално, Библиотека награђује свог највернијег читаоца. За 2019.годину, то је Момир Бендић са Златибора.

Виртуелну галерију Библиотеке можете погедати на линку

Извор: Библиотека „Љубиша Р.Ђенић“