Председница владе Ана Брнабић разговарала је данас на видео – конференцији с министром индустрије и трговине Руске Федерације Денисом Мантуровим.

Мантуров је Брнабићеву упознао са тим докле се стигло са производњом руске вакцине против коронавируса Спутњик.

Министар Мантуров потврдио је да ће партија вакцине за лабораторијску контролу, у количини од 20 доза, стићи у Србију до краја седмице.

Председница владе рекла је да Влада Србије, заједно са председником Републике ради на томе да грађанима Србије вакцина против коронавируса буде доступна у најкраћем року, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабићева је истакла да је циљ да грађани могу да изаберу коју ће вакцину примити, а у складу са препорукама и одобрењима надлежних здравствених установа Републике Србије.

Премијерка је додала да је Србија заинтересована да размотри могућност заједничке производње вакцине против ковида.

На данашњој видео-конференцији учествовали су и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко, руководство Министарства здравља Руске Федерације, Руског фонда директних инвестиција, „НИЦМ им. Н.Ф. Гамалеи“ и представници Министарства здравља и других надлежних здравствених установа Републике Србије.

Председница владе Ана Брнабић ће данас 1. децембра, наставити разговор са представницима компаније Фајзер, наведено је у саопштењу.

 

Извор:Тањуг