Пословно удружење хотелско-угоститељске привреде ХОРЕС из Београда организује стручну обуку из области угоститељства за незапослене са подручја Златиборског округа, старости од 18 до 35 година. Теорисјка и практична обука за собарице, помоћника кувара и конобара је бесплатна. Спроводи се у намери да незапослени стекну савремена знања и вештине и тиме повећају шансе за запошљавање.

Стручна обука из области угоститељства се одржава у Гранд хотелу Торник на Златибору. Почиње 19. марта и трајаће до 10. априла.

Полазници који успешно заврше обуку добиће Уверење о стеченим компетенцијама, које је акредитовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

На обуку се могу пријавити незапослена лица из Златиборског округа на е-маил: imhos.hores@gmail-com и office@hores.rs  или директно у просторијама ПУ ХОРЕС, www.hores.rs, Београд, Добрињска 11; 011-2642-34

Пословно удружење хотелско-угоститељске привреде ХОРЕС је јавно признати организатор активности образовања одраслих који обуке спроводи по акредитованим програмима образовања одраслих.

Како наводе из ПУ ХОРЕС, обука је бесплатна захваљујући подршци коју пружа пројекат Подстицање запошљавања младих. Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у оквиру Немачко-Српске развојне сарадње, под покровитељством Министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ) СР Немачке у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије.

 

Извор: Радио Луна