И у Србији корисници пријављују да им друштвене мреже не раде.
Светски медији преносе да су пале популарне друштвене мреже Фејсбук, Инстаграм, Вотсап, преноси рт.ком.

Бројни корисници су се пожалили да ове друштвене мреже тренутно не функционишу.

Већина корисника у Србији и региону такође уопште не може да приступи овим друштвеним мрежама.

Према писању РТ Фејсбук тренутно има техничке проблеме, а корисници широм Европе, Малезије и неких делова САД-а су пријавили да не могу да приступе Фејсбуку, Инстаграму, Вотсапу.

Појединцима којима се и даље отвара почетна страница имају проблема са опцијама, односно већина њих су потпуно онемогућене.

Ускоро ће бити познато шта је узроковало овај највећи пад откако постоје друштвене мреже.

Последњи велики проблем на овим друштвеним мрежама је забележен 14. марта ове године.

Тада су неколико сати трајали велики проблеми са радом Фејсбука, а овим проблемом били су погођени бројни корисници широм света – у САД, Централној и Јужној Америци и Европи, али и у деловима Азије, највише у Јапану. Верује се да је то био највећи прекид рада која је икада задесио ову друштвену мрежу.

Фацебоок је тада путем Тњиттера морао да објасни шта се догодило. Нису пуно рекли, само су нагласили како се не ради о хакерском нападу.

Колико су многи били исфрустритани и бесни, најбоље говори то што су на Твитеру направили хештег ##FacebookDown i #InstagramDown.

Људи су користили мимове и шале о поправци, спекулисали су о узроцима овг квара и давали су трговинске савете како да компаније преживе без ове апликације.

Извор: В Крагујевац