Фудбалери Црвене звезде на Златибору спроводе прву фазу припрема од 12 дана током којих ће се употпунити играчки кадар и спремити за почетак сезоне у Лиги Европе 29. јуна. Нови тренер Владан Милојевић истиче да екипа има изузетне услове за тренинге на Златибору.

Непотпуни састав Црвене звезде одрадио је други дан тренинга на теренима Спортског центра Чајетина по пријатном златиборском времену. Акценат је у првој недељи рада на физичкој припреми, нарочито на јутарњим тренизима, иако играчи због кратке паузе нису много изгубили, али и на упознавању са новим тренером Владаном Милојевићем. Стручњак који је био и играч Црвене звезде, некада је радио и у омладинској школи црвено – белих, па је на његово инсиситирање клуб на Златибор повео доста омладинаца.

– Звезда као институција и клуб на њих озбиљно рачуна. Треба бити мудар и наћи тајминг кад је најпаметније гурнути их у ватру јер није то баш ни тако једноставно. Зато је потребно да буду упознати са мојим начином рада и захтевима у игри,

поручује бивши тренер Јавора, Чукаричког, Омоније и Паниониоса. Екипи коју предводи најискиснији Ненад Милијаш су се у уторак на поподневном тренингу прикључили Дамијан ле Талек, Мичел Доналд и Абрахам Фримпонг, а у наредним данима очекује се комплетирање играчког кадра, док тренер Милојевић није желео да прича о потенцијалним трансферима. Један од неколицине староседелаца у екипи је двадесетчетворогодишњи Славољуб Срнићем који је са Милојевићем сарађивао у Чукаричком и млађим категоријама Звезде.

– Нисмо имали дугу паузу, имали смо можда 10 дана предаха, али и то је спорт. Припремамо се, време је изванредно, терени су стварно одлични и имамо све услове за напредак. Све најлепше мислим о тренеру Милојевићу. У Чуки смо направили успех, а сигуран сам да ће тако бити и у Звезди. Помажем и млађим саиграчима, пошто сам мало старији и трудим се да помогнем на сваки начин. Размишљамо о првим утакмицама 29. јуна пошто нам је циљ да уђемо у Лигу Европе. До тад немамо мниого времена, лаи мислим да ћемо бити спремни,

каже Срнић. Српски вицешампион ће до 24. јуна бити на Златибору где ће одиграти и две пријатељске утакмице, а сезону отвара у квалификацијама за Лигу Европе 29. јуна.