Шесто издање рукометног турнира „Zlatibor for friendship“ обележили су тимови из Црне Горе. Цетињски Ловћен је био најуспешнији у мушкој конкуренцији, док су играчице ЖРК Подгорица освојиле највише одличја у женској.

Подгорица је у финалу 2004. годишта победила ваљевски Металац са 14:9, док је треће место припало екипи Пријепоља. Ваљевке су биле најуспешније у 2006. годишту, где је екипа пљеваљског Рудара била другопласирана, а Подгорица трећепласирана.  У конкуренцији девојака 2002. годишта Подгорица је са 12:6 савладала Пријепоље.

Код мушкараца у 2006. годишту Рудар из Пљеваља је освојио треће место, док је у финалу Перпер са 11:6 савладао Преспу Вардар. У годишту 2004. Штрпце су победиле Ариље у борби за бронзу са 11:8, док је Ловћен са 19:17 победио у финалу Академију Лечић.  У можда и најзанимљивијем мечу, финалу 2002. годишта Забјело је са 14:13 савладало Ловћен, док је 3. место припало Преспи Вардар, која је била успешнија од Ужица са 15:10.

Турнир је организовала београдска агенција „Спорт плус“, уз подршку Општине Чајетина.

Захваљујемо се Општини Чајетина на подршци. Све је протекло у најбољем реду. Замисао турнира од самог почетка је била повезивање деце из региона, без обзира на веру и нацију, да се деца кроз спорт повежу и стекну пријатељства. Неке екипе које су раније долазиле доводе са собом неке нове саставе, и то је нека наша највећа победа. Екипе које су први пут овде су презадовољне, од организације, па до смештаја и амбијента који их окружује– каже директор турнира, Бојан Максовић.