У храму Светог Архангела Гаврила у Чајетини, 19. јула са почетком у 12 часова биће организовано црквено колективно венчање за све брачне парове који имају склопљен општински брак.

Свештеници цркве Светог Архангела Гаврила у Чајетини дошли су на идеју да организују црквено колективно венчање за све парове који су у важећем грађанском браку. Обављајући своју дужност у овој парохији увидели су да има парова који то из неког разлога до сада нису учинили и овим путем желе да им изађу у сусрет.

„Много разлога за то имамо. Прво, то је изузетно лоша ствар јер иако су се венчали у општини, за цркву то никако није венчање већ ванбрачна заједница. Без обзира на године живота, на године грађанског брака и на узраст своје деце треба да се одлуче на овај корак. Други разлог због кога смо се одлучили на ову организацију јесте долазак брачног пара који су сами решили да се након више деценија заједничког живота венчају и у цркви“, каже Петар Лазић, старешина храма у Чајетини.

Групно венчање се у овој општини организује по први пут. Ово је савршен тренутак за све да не само по други пут изговоре „да“ већ и да на неки начин понове младост.

„Искористићу ову прилику да позовем људе да се не устручавају, не стиде и не плаше, да то ураде због своје деце, својих потомака и да не размишљају ни о каквим спољним ефектима. Такође, све они који се за ово одлуче позивам да се јаве десетак дана раније да би се договорили, да би вас упутили у то шта је све од докумената потребно прибавити како бисмо све обавили онако како Бог заповеда“, додаје свештеник Петар Лазић.

За све ближе информације заинтересовани се могу обратити свештеницима храма у Чајетини.

Данка Миловановић