Четрнаест година за редом у Чајетини се одржава квиз „Шта знаш о Црвеном крсту“. И данас су, као и претходних година, четвртаци показали изузетно знање а победници су били ученици ОШ „Миливоје Боровић“ из Мачката.

Осам екипа четвртака из основних школа са територије општине Чајетина, такмичило се данас у квизу „Шта знаш о Црвеном крсту“. Из године у годину питања су све озбиљнија и обимнија, али малишани се, уз помоћ својих учитеља и брошура, добро припремају. Квиз је одржан у Библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“, а водиле су га, подржавајући ову активност Црвеног крста, библиотекарке.

„Питања су одређена на основу брошуре за спремање квиза који је припремио Црвени крст Србије. Ми смо изузетно задовољни јер деца сваке године показују све боље знање из ове области, а за то су заслужни њихови учитељи који их припремају за такмичење“, каже Милан Симовић, секретар Црвеног крста Чајетина.

Након скоро једног сата, колико је трајао квиз, најуспешнији су били четвртаци из Мачката победивши са пола бода разлике своје другаре из Криве Реке. На трећем месту је била екипа Златибор 2. О квизу, победници су рекли:

„Није било тешко. То су све била питања која смо вежбали“, истиче Душанка Ђокић. Други члан екипе Богдан Кутлашић каже да су из друге категорије била најтежа питања, али да су успели да се изборе. Највећу заслугу за постигнути успех, према речима Марка Челиковић, припала је учитељици Ружици Јараковић.

Награде ће малишанима бити уручене 14. јула на Свечаној скупштини Црвеног крста.

Мирјана Ранковић Луковић