У претходним данима одржани су Паб квизови у Чајетини и Ужицу на којима су тријумфовале екипе из Чајетине. Чланови оба победничка тима  били су Данило Ђенић и Мира Вирић.

Најпре је у недељу, 10. марта одржан квиз у кафе бару Оаза на којем је учествовало шест екипа, са већ традиционалним учесницима. Најбоље знање и највише поена из 60 питања и игре „Корак по корак“  показала је екипа „Боз бет“ у окрњеном саставу који су чинили Данило Ђенић и Мира Вирић. После продужетка су били бољи од екипе „Оаза незнања“.

Победницима из Чајетине на Паб квизу у ужичком кафићу Тунел придружили су се и Милан Туцовић и Мирослав Јевремовић, и однели су победу у конкуренцији пет екипа. Имали су три поена више од екипе Ужичка република, која има убедљиво највише победа на квизовима у Ужицу, а коју су чинили Весна Богдановић, Тања Богосављевић и Александар Савић. Чајетински такмичари коју у Ужицу углавном наступају заједно, су победили други пут јер су Ђенић, Туцовић и Јевремовић са Иваном Јанковићем имали победу са ужичког Паб квиза у децембру.

Квизмастер и састављач питања Бојан Савић најавио је да ће се квиз у Ужицу убудуће уместо уторком одржавати недељом. Поред редовних квизова у Чајетини и Ужицу, чајетински и златиборски квизаши планирају и учешће на такмичењима Српске квиз асоцијације која су отворена за све заинтересоване а наредна су у марту Апсолутних 100 култура, у априлу су четврти Мастерс и Апсолутних 100 медији, а у мају Апсолутних 100 наука.

Нека од занимљивих питања са претходна два квиза била су:

Који српски уметник је насликао дело под називом „Ноћна стража“?

По улози ког јела је остао упамћен глумац Зоран Ранкић?

Како се назива дијамант који носи енглеска краљица Елизабета у круни?

Са којим клубом је Зоран Мирковић освојио Интертото куп?