„Покрет за децу три плус“ је на задовољство чајетинских мајки које имају троје и више деце, уручио 211 Поносних картица са којима ће остваривати попусте у продавницама, јавним установама и услужним радњама. Све мајке које испуњавају услов, а које нису биле на списку могу попунити изјаву на писарници Општине Чајетина, а картице ће им бити израђене у најкраћем року.

Суграђанке које су дошле да преузму своје картице изразиле су задовољство што им је на овај начин омогућено да искористе бројне попусте приликом куповине или коришћења различитих услуга.

„Ја имам три ћерке и поносна сам мајка. Захвалила бих се Поктету што нам је омогућио да имамо картице и попусте. Колико сам могла да видим има лепих попуста, 10%, 20%, 60%, а неки дају и бесплатне услуге“, каже Славица Војиновић из Шљивовице.

Миланка Чубрак каже да мајкама то доста значи: „Сваки динар је данас важан, нарочито када имате више деце. Ово је леп гест Општине, фирми… Захваљујем свима који су изашли у сусрет. Надамо се да неће бити само то и да ће бити још подстицаја за мајке које имају троје и више деце“.

У реализацији пројекта „Цена минус за 3+” велики допринос дала је Општина Чајетина која, по речима председника Милана Стаматовића, на овај начин жели да мотивише брачне парове да имају што више деце, како би се победила бела куга у Чајетини и целој Србији, али и да помогне свим вишечланим породицама у одгајању њиховог потомства, за које ће Општина увек бити ослонац и подршка јер су деца будућност, највећа радост и богатство.

„У овим тешким временима треба вам одати признање што сте се одлучили да родите двоје, троје или више деце. Сутра ће ваша деца водити ову општину, ову државу. Општина Чајетина, заједно са Удружењем „Покрет за децу три плус“, има идеју и визију, и увек гледамо како можемо да помогнемо да што лакше прођете кроз период подизања деце, њихово школовање и сутра њихов долазак до посла“, додао је Стаматовић.

Носилац и идејни творац овог пројекта, председник чачанског Удружења „Покрет за децу три плус“ Владица Гавриловић, је овом приликом нагласио да ће картица важити за целу Србију и да се број објеката у којима може да се користи  из дана у дан повећава. Посебно се захвалио општини Чајетина која је једна од само пет општина у Србији којима је Удружење доделило признање „Поносна колевка“ за континуиран напор у подршци повећању наталитета у својим срединама.

Драгана Росић