По четврти пут Чајетина је била домаћин општинског турнира Спортских игара младих. Такмичари из ове, али и још неколико општина, надметали су се у фудбалу, одбојци, атлетици, баскету и игри између две ватре.
Игре су отворили представници СИМ-а, Општине Чајетина, локалног Спортског савеза, као и чајетински спортисти Александар Радишић, Лазар Јоксимовић и Милан Јездимировић. Пламен СИМ-а запалили су каратисткиња Јована Аћимовић и нордијски скијаши Ана Јеремић и Андрија Величковић.

-Морам се захвалити дјеци и родитељима, а морам похвалити свој тим и цијелу екипу, јер смо уз све епидемиолошке мјере одрадили све ово на веома високој разини. Епидемија свакако отежава организацију, али подсетио бих да су поред свега једино СИМ игре успеле да одраде сезону претходне године -каже регионални директор СИМ-а, Тихомир Будић.
У атлетској трци на 60 метара у конкуренцији дечака 2012. годишта и млађих победио је Урош Сарић, испред Стефана Јанковића и Милована Бошковића. Код девојчица, најбржа је била Ања Милосављевић, испред  Ање Круцел и Мање Радибратовић. Код дечака 2010/2011. победио је Стефан Токовић, испред Луке Ћалдовића и Немање Тијанића.
Код девојчица  победила је Миа Радибратовић,  испред Јане Ђуровић и Калине Ристановић.

-Нема већег задовољства него када радите са младим људима и помажете развој омладинског спорта. Деца која су овде присутна на СИМ играма знаће одакле су кренула и увек ће се радо враћати на Златибор, који има традицију спортских кампова, нешто што је започето у ранијим временима, посредством наших успешних спортиста. Ми се трудимо да унапредимо спортску инфраструктуру, а захвалан сам организатору на томе што је успео да у тешким околностима епидемије направи овакву приредбу – рекао је председник Општине Чајетина, Млан Стаматовић.


У баскету код дечака  је ужичка екипа Ере с онога свијета савладала у финалу Златиборац, после продужетка, а Чајетини је припало треће место.
У фудбалу је у 2010. годишту Чајетина је после пенала савладала Бајину Башту 2:1, а у регуларном делу било је 1:1. Екипа је била састављена од играча ФК Чајетина, којој је управо ово годиште једно од најуспешнијих, а са клупе их предводи Оливер Лазаревић. У конкуренцији 2006. и млађи обе екипе финалисте били су Чајетинци, ФК Чајетина је играла са саставом Комплет лепиње. Овога пута, пенали нису били срећне руке по Чајетину, која је са 2:1 поражена од екипе која је ранијих година већ успевала да освоји СИМ турир у Чајетини. У регуларном делу било је 1:1.

Екипе из Бајине Баште играле су финале одбојкашког турнира, а и у игри која традиционално изазива посебно интересовање најмлађих учесника, између две ватре, победу је однела екипа Бајине Баште.

Такмичења су одржана на Краљевом тргу, у дворани ТРК Златибор и на фудбалском терену „Студентског одмаралишта Ратко Митровић“.

И. Јанковић