Организованом шетњом деце, основаца, али и осталих заинтересованих особа општина Чајетина је, под слоганом „НАШЕ УЛИЦЕ, НАШ ИЗБОР“, обележила је Европску недељу мобилности.

Циљ ове активности је да се охрабре људи широм Европе да креирају тип града у каквом желе да живе и да анализирају начин на који доживљају простор и прилагоде га својим потребама, као и повећати свест најмлађих о значају коришћења алтернативних видова транспорта, тј. физичке активности као замене за аутомобиле. Истакнут је значај креирања пешачких и бициклистичких стаза којима би се становништво не само подстакло на физичку активност, већ и на здравији начин живота, с обзиром на мању емисију штетних гасова из аутомобила.

Шетња је започела код чајетинског вртића „Радост“, где су осим малишана из ове установе кренули и чланови локалних спортских колектива (Карате клуб Рујно, Одбојкашки клуб Златибор, ФК Чајетина, Смучарски клуб Златибор…), после чега се поред оба чајетинска парка прошло кроз центар, све до основне школе, где су се поворци прикључили и ученици основне и средње школе, а траса је завршена код зграде Општине. У овој активности учествовали су и челници локалне самоуправе.

У наставку акције „Наше улице, наш избор“, којом се у општини Чајетина обележава Европска недеља мобилности, општински Савет за безбедност саобраћаја доделио је по два бицикла одељењима ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини и на Златибору.