У организациј Спортског центра Чајетина синоћ је у Дому културе у Чајетини изведена представа „Хор бечких дечака“. Представа је рађена према режији и адаптацији Ирфана Менсура, а поред њега глуме: Предраг Ејдус и Бода Нинковић.

Комедија “Хор бечких дечака” је још једна од прича наше стварности којима смо научили да се насмејемо помало горко, тражећи растерећење бар на тренутке у српском хумору. Реч је о нашим гастарбајтерима у Бечу, али овога пута то нису млади људи који наоружани вољом, надом и снагом прикладном њиховој доби крећу у туђину да изграде себи бољу будућност, већ људи на заласку живота који се боре за садашњост. Текст који је написао Љубомир Недовић је, уз дозволу писца, адаптирао и режирао Ирфан Менсур. О теми одласка младих у иностранство у потрази за послом и комаду који говори о нешто мало другачијим стварима.

00168.MTS.Still001

00157.MTS.Still001

Ја младе, право да Вам кажем, разумем. Они имају снаге, година, имају пред собом много што-шта па нека пробају, ако баш морају“, каже Ирфан Менсур и наставља: „Ја сам се вратио… Ја сам био млад, отишао, био тамо и после 5-6 месеци схватио да морам да се вратим. Али, не зато што нисам успео тамо где сам био, него због племенитих ствари које нисам могао да нађем тамо.“

Трагикомична прича о тзв. „српском послу“ била је инспирација и изазов редитељу, али је одабир колега глумаца са којима ће је одиграти био пун погодак, судећи по томе колико је пута изведена у релативно кратком временском периоду, и колико јој се публика радо одазива.

„Ја сам знао да морам да узмем два искусна глумца, а себе посматрам исто као искусног глумца, и просто сам са њима ушао у једну варијанту: хајмо, људи, да покушамо да од овога направимо позориште, да се не стидимо глуме, да се не стидимо једноставности позоришта. Ми се још увек, после педесет и нешто представа, забављамо“.

Бравурозна глума је и овога пута оставила публику одушевљеном, што ће се наставити ма где представа била играна јер су сама имена ових јунака сцене гарант за добру представу. А пут ће „бечке дечаке“ ускоро одвести и преко границе.

Мирјана Ранковић Луковић