Од понедељка до петка Чајетина ће бити у знаку фестивала „Деца међу нарцисима“. Организатор, Спортски центар, уз покровитељство општине Чајетина, постарао се да ове године програм Фестивала буде још садржајнији и занимљивији деци и заинтересованим суграђанима.

25. фестивал „Деца међу нарцисима“ почиње у понедељак, 15.маја излетом у природу и активностима деце из дечјег вртића „Радост“ које су део акције неговања здравих животних навика и повећања безбедности деце у саобраћају. Промотер акције је Вања Грбић који ће се дружити са најмлађима. Ова акција ће се, иначе, наставити кроз разне активности до краја недеље. Деца ће првог дана фестивала имати прилику да погледају и цртани филм „Магарећа посла“, а биће отворена и изложба дечјих радова Креативне радионице. У уторак ће малишани већ традиционално украшавати поједине тротоаре својим цртежима, прогласиће се најлепши ликовни радови са конкурса, погледаће дечје представе „Змајево ново одело“ и „Царство другарства“ позоришта „Полетарац“ из Београда. Среда је у вечерњим часовима резервисана за „Бистричкову“ представу „Проклета мода јако је овладала“, а четвртак за традиционалне игре у Великом парку. Петак почиње активностима у оквиру Дана без саобраћаја, а од 17 часова је проглашење најбољих дечјих литерарних радова који су током априла пристизали из целе Србије.

hqdefault

„На конкурс је стигло преко 170 радова који су тренутно код кума овогодишње манифестације на оцењивању, тако да ћемо и резултате конкурса имати за пар дана“, каже Горица Станић из Спортског центра Чајетина. „Проглашење најбољих литерарних радова и додела награда биће у петак око 18 часова, а гости те вечери биће нам песници: Недељко Попадић, кум манифестације, Мирјана Ранковић Луковић , Јагода Јеремић и Мирјана Стакић“.

И ове године најбољи радови биће награђени вредним наградама, а пријатељ манифестације је „Но-но клуб“ из Златибора.

Мирјана Ранковић Луковић. www.zlatiborpress.rs