27. Међурепубличка смотра дечијег драмског стваралаштва коју огранизује Дом културе „Пиво Караматијевић“ из Прибоја одржана је од 11. до 13. јуна 2018. Своје учешће на смотри имали су и чланови дечијег драмског студија „Бистричак“ у уторак, 12. јуна са представом „Проклета мода јако је овладала“, где се као редитељи потписују глумци ужичког Народног позоришта Биљана Здравковић и Горан Шмакић.

Све представе је  пратио и жири Канцеларије за младе Прибој који је након одгледане представе доделио награде за најбољу женску и најбољу мушку улогу у представи, а награду су добили Тамара Деспић и Лука Црепуљаревић дугогодишњи чланови драмског студија „Бистричак“ који ради при Спортском центру Чајетина.
 У среду 13. јуна чланови оов драмског студија наступају у Градском културном центру у Ужицу са истом представом, а почетак је у 20 часова.
Овим гостовањем завршавају веома успешан период за ову школску годину, а од септембра их очекују нове пробе и нове представе, на велико задовољсво љубитеља дечијег драмског стваралаштва.