Банка Поштанска штедионица отворила је пословницу на Златибору у специјалној болници „Чигота“, чиме је, како је изјавио директор регионалног центра банке Поштанске штедионице Миленко Јанковић, та банка проширила своју пословну мрежу на 156 пословница.

„Као јединствена финансијска институција, лидер у пословању са становништвом, Банка Поштанска штедионица је препознала значај адекватног позиционирања пословне мреже, али истовремено и потребу и значај да банка буде присутна на Златибору, као тутистичком центру и једном од најпосећнијих, најакрактивнијих и најпопуларнијих дестинација на туристичкој мапи Србије“, истакао је Јанковић.

Према његовим речима, отварањем пословнице Банке Поштанска штедионица на Златибору, сви производи и услуге те банке биће присутни не само њиховим постојећим и потенцијалним клијентима, већ и свим туристима, рекреативцима, љубитељима природе Златибора и свим постиоцима, гостима и пацијентима специјалне болнице Златибор.

„Управо чињеница да Златибор у току године посети велики број туриста даје нам за право да је је Златибор право место за промоцију и продају производа и услуга наше банке“, рекао је Јанквић и додао да су отварањем ове пословнице посао добиле две особе, док су претходног дана приликом отварања пословнице у Косјерићу упослене још четири особе.

Он је рекао да је током претходне године, банка Поштанска штедионица широм Србије отворила преко 30 објеката, од чега на подручју залтиборског округа, експозитуре у Прибоју, Пријепољу, Новој Вароши и Сјеници.

„Отварањем експозитуре наше банке у Косјерићу претходног дана и данас отварањем самосталног шалтера банке Поштанске штедионице на Златибору, филијала Ужице тренутно послује са укупно 10 својих пословница, односно регионални центар Ужице са 37 пословница, од тога 32 експозитуре и пет самосталних шалтера“, рекао је Јанковић.

Када је реч о ширењу пословне мреже на подручју Западне Србије, директор регионалног центра банке Поштанске штедионице Миленко Јанковић је изјавио да банка Поштанска штедионица ускоро планира и очекује отварање регионалног центра и још једне пословнице на подручју града Ужица, након чега ће активности банке бити усмерене на Шумадију, где је планирамо отврање још неколико експозитура на подручју града Крагујевца.

„Као једина државна банка и банка, која је 100 одсто у државном власништву, банка је лидер у пословању са становништвом, располаже широком палетом производа и услуга, које су намањене како становништву, тако и привреди, малим, средњим предузећима, предузетничким радњама и пољопривредним газдинствима“, рекао је Јанковић прецизирајући да Банка Поштанска штедионица у својој понуди има широку палету кредита намењених становништву различитих модалитета, различитих рокова отплате, са или без грејс периода.

„Такође, имамо широку палету производа и услуга намењену привреди, као што су овердрафт кредити, односно дозвољено прекорачење по текућем рачуну и кредите за набавку обртних средстава“, закључио је Јанковић.

Маја Вермезовић, менаџер маркетинга и продаје у Чиготи захвалила се у име специјалне болнице Чигота што је баш ту отворен шалтер Поштанске штедионице и напоменула да је овај здравствени центар поставио темељ заједничке сарадње на сајму туризма у Београду.

„Сматрамо да овим чином, пре свега нашим корисницима услуга, гостима, пацијентима, у многоме олакшамо њихов боравак јер код нас доалзе они који проводе овде и по неколико месеци у току године, тако да могу све што се тиче финансијских трансакција овде извршити“, рекла је Вермезовић.

Она је истакла да је отварање пословнице на Златибору у специјалној болници „Чигота“, од великог значаја и за локално становништво са подручја Златибора и Чајетине.

Банка Поштанска штедионица јуче је отворила експозитуру у Косјерићу и какао је изјавио председник извршног одбора те банке Бојан Кекић, у наредном периоду банка ће у склопу ширења пословне мреже, отворити регионални центар у Нишу 26. новембра и кренути да се шири ка југу Србије.

Извор: Вечерње новости