„Куп Србије Дејан Димитријевић“ у баскету 3х3 на Златибору освојила је екипа Аваи у саставу: Данило Мијатовић, Страхиња Стојачић, Филип Симић и Марко Бранковић. Други Куп Србије одржан је пред пуним гледалиштем на Краљевом тргу, и окупио је 12 најбољих екипа које су тренутно у Србији, и једно је од послeдњих провера пред финале првенства Србије у Београду 19. августа.

Победничка екипа оправдала је статус првог носиоца иако су имали победа у неизвесним завршницама и у полуфиналу су остали без Бранковића који је повредио руку. Титулу најкориснијег играча турнира понео је Данило Мијатовић из победничке екипе, играч са великим искуством и у кошарци и у баскету.

Друго место припало је београдској екипи Џакови која је и прошле године изгубила у финалу, у нешто другачијем саставу, а сада су играли Немања Драшковић, Никола Перковић, Душан Милошевић и Никола Ковачевић.

Треће место припало је екипи Аутокућа Секулић из Новог Сада за коју си играли Миљан Боцка, Ђорђе Петровић, Драган Марић и Душан Самарџић, док су на четвртом месту завршили Ђорђо Ђорђић, Филип Нешић и Никола Ђонлић из екипе 3х3 СМ из Сремске Митровице.

Занимљиво да је Владимир Трајковић из екипе БРОКС освојио и такмичење у закуцавањима у којем су судије били чајетински кошаркашки великани Душко Пантовић, Страјин Недовић и Иван Тмушић.

Овај турнир од ове године носи име Дејана Димитријевића у знак сећања на некадашњег функционера и једног од утемељивача баскета код нас, а присуствовао је његов син Петар и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Душан Пројовић.

Такмичење су организовали Кошаркашки савез Србије са спонзорима и Спортски центар Чајетина уз подршку општине Чајетина и Туристичке организације Злaтибор.

basket kraljev trg-11
« 1 од 32 »

Ускоро опширније…

Резултати елиминација:
Аваи – Но нејм 21:11
Аутокућа Секулић – Крагујевац 20:18
БРОКС – Џакови 12:14
3х3 СМ – Лаки маркет 17:10

Полуфинале:
Аваи – Аутокућа Секулић 21:19
Џакови – 3х3 СМ 21:10

Финале:
Аваи – Џакови 17:12