На онлајн анкети које цвеће би грађани највише волели да виде овог лета на јавним површинама, у току протеклих  месец дана је гласало 152 грађана. Према пропозицијама Анкете, требало је изабрати до пет врста цвећа. У односу на пресек од 12.марта, ствари су данас нешто другачије. Лаванда је сада на првом месту, затим следи Калибрахоа, Кадифа, Бегонија. Занимљиво је поменути да је разлика између Санпатиенс која је на петом месту и шестопласиране мушкатле Калиопе, разлика један глас.

Лаванду жели да се посади 52% анкетираних, затим следи Калибрахоа са 50%, Кадифа са 42%, Бегоније са 36%, Санпатиенс 33,8% и мушкатле Калиопе 33,1%. Што се осталих врста тиче најмање учесника анкете би волело на јавним површинама Биденс, Петровац (10.8%) и Салвије (4,7%).

Гласање се наставља до 15.априла, а ми позивамо све који то до сада нису учинили, да се изјасне и да заједно изаберемо најлепше саднице за ову летњу сезону. Анкета организована у сарадњи са Комуналним јавним предузећем „Златибор“ Чајетина, на чијем сајту можете пронаћи и одговорити а анкету.

Извор: Златибор.тв