Прве значајније снежне падавине Смучарски клуб Златибор користи за спровођење пројекта школице скијања. Практична обука полазника на снегу наставак је претходно започете школице спорта, која се спроводи у хали одмаралишта на Голији. Како каже тренер, Никола Кутлешић, превасходни циљ је да сви нови полазници оспособе за скијање, док ће нешто старији учествовати и на неколико зимских кампова. Први је у плану од 17. до 21. децембра, када ће четворо чланова клуба (Вељко Деклић, Никола Ђорђевић, Јелена Ђорђевић, Милош Ђорђевић) учествовати на кампу младе репрезентације. Активније учешће клуба на такмичењима планира се за фебруар месец.

Из клуба додају да је њихово недавно учешће у емисији „150 минута“ на ТВ Прва значајно допринело популарности СК Златибор на локалу, о чему говори чињеница да је на новотвореној страницу клуба на Инстаграму (skzlatibor) за две недеље остварено око 2500 приказа.

Поред остварених резултата у овом тренутку за нас најбитнија ствар је досадашњи напредак деце која тренирају у клубу већ пар месеци и њихов осећај припадности и другарства. Такође, у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Златибор половином новембра смо у Министарству финансија предали предлог пројекта прекограничне сарадње са клубовима из БиХ. Из дана у дан број „новоуписане“ деце се повећава, тренутно их је на списку преко 40, просечан број на појединачним тренинзима је око 25. С тим што у последње две недеље имамо целу нову групу деце предшколског узраста. У току смо израде годишњег плана тренинга, који ће надамо се бити готов до краја децембра-кажу у СК Златибор.