ЈКП „Водовод Златибор“ тренутно изводи радове на замени азбестних цеви у насељу Камаљ. Новопостављена цев промера ФИ 400 биће искориштена за даљи продужетак мреже ка Влаовини (брдо изнад Тић поља, иза хотела „Зеленкада“).

Директор „Водовода“, Раде Јовановић, истиче да је у плану да се поменута мрежа прошири и на тај део Златибора, где ће, према већ припремљеном пројекту, бити урађен резервоар који ће значајно побољшати снабдевање целог Златибора и Чајетине.

Тренутно се ради на завршетку постројења за препумпавање отпадних вода из Зове, тако да ће ово постројење бити ускоро пуштено у функцију.

Екипе „Водовода“ раде и на проширењу водоводне мреже у Даутовцу и Мачкату, а кренуло се и са радовима на постављању новог крака од резервоара Церово ка Кривој Реци.

„У току су радови и на изради новог водовода у Алин потоку, то је крак водовода „Змајевац“ у Сирогојну и то су неки обимнији радови који су у току.

Очекује се, у наредном периоду, наставак радова у Рибници и Кривој Реци, као и наставак на проширењу водоводне и канализационе мреже у насељу Зова,“ рекао је Јовановић.

У Улици „Миладина Пећинара“, која се налази у близини хотела „Златибор Мона“, протеклих дана се радило на измештању азбестних цеви. На овој локацији преостало је још бетонирање шахти.